FISHERPRICE.reismee.nl

SNEEEEEEEEEEEUW!!! en Bahamas whii

Zaterdag 29.11.08, normaal gezien ginge we naar een indoor spring kasteel gedoe fzo iets haha :D. Maar toen mijn gastmama gebeld had bleek dat het in het weekend alleen ma voor verjaardagsfeestjes is.. Dus da is dan nie door gegaan. Toen hebbe we besloten om de kerstboom op te zetten! En het bleek dezelfde te zijn die ik thuis heb haha. De versiering is wel anders, zo gans fel en er over. Ma wel heel cool op een andere manier. In de eetkamer staat nog een andere kerstboom. Een heel wazige, da was zo een platte schijf en dan trekt ge da op hoog en dan is da ne levensgrootte kerstboom met versiering en al haha.

Zondag 30.11.08, huiswerk gemaakt.. Boehoe haha en naar het mall geweest. Ma niks gevonden, zijn er ook nie zolang in geweest. Daarvoor zijn we nog na zo een of andere game winkel geweest. Mijn gastfamilie is echt geobsedeerd daardoor op een of andere manier. Iedereen (elk kind) heeft ne nintendo ds. Dan hebbe die nog xbox 360, nintendo wii, psp3 en natuurlijk ook nog allemaal de oude versies van da alles. En ik weet het nie echt zo alles haha. Ma die spelen daar in vergelijking helemaal nie zoveel op dus ik snap nie waarom die da allemaal hebbe maarja..

Maandag 01.12.08, schoooooool. En normaal gezien de start van Indoor track. Maar omwille van te veel huiswerk en een beetje te lui :p. Hebbe we (Helene, Pachy, Giulia)besloten nie te gaan. En savonds belde ik met Isabel, ze had het idee om zaterdag een dagje naar NY te gaan ! Daar hebbe we toen ma meteen werk van gemaakt haha.

Dinsdag 02.12.08, school en normaal weer eens de start van Indoor track haha. Ma nu bleek da die trainingen buiten waren en tis hier vies koud ! En da loopt de hele winter dus ik dacht bij mezelf hm. Da zie ik toch nie zo zitten. Want lopen is dan ook nog nie is alles :p. Dus weer nie gegaan. Diezelfde dag vertelde mijn gastmama da ze door vanalles en nog wa, veel te lang en oninterressant om te vertellen. Maar het kwam errop neer dat ze 60 gratis beurten had bij Health Tracks. Das zo een gans groot gym gedoe, met zwembad en alles is. En dat zij da nie kon gebruiken omwille van een ongeval en nu kan die nie meer sporten blabla. Komt er dus op neer da ik die allemaal mocht gebruiken hih. En ik kon die dus dele met een vriendin zodak nie alleen ging.. 30 beurten elk.

Woensdag 03.12.08, school. Geen Indoor Track haha. En savonds naar Barns & Noble gegaan, een boekenwinkel/cdwinkel/dvdwinkel en zowa vanalles ineen. Phoenix mijn gastzus van 11 had er een muziekoptreden met school. Het was wel cool.

Donderdag 04.12.08, nie veel gedaan.. Naar school geweest en toen vooral gerust want ik was hennig ziek aant worde en da konk nie late gebeure want zaterdag ging ik naar NEW YORK !! haha
Vrijdag 05.12.08, sinterklaas vieren ze hier nie, dus mijn bord hebk nie moeten zetten deze keer. Best wel jammer :(. Pachy en ik hadden besloten vandaag naar de gym te gaan en we hadde afspraak enal gemaakt. Maar toenk in school aankwam bleek Pachy ziek te zijn, en ik was ook nie al te beter. Dus de gym is er weer nie van gekomen :p.

Zaterdag 06.12.08, NEW YORK whiiii. 's Morgens al gans vroeg opgestaan, want ik moest met Erno (mijn gastpapa) mee. Hij vertrok naar zijn werk in Bridgeport en daar zou ik dan de trein nemen naar New York. Isabel zou dan normaal gezien op die trein zitten en zo zoude wij dan same in New York aankomen. Maar ik had een trein te vroeg gemomen haha :D. Dus ik moest er de volgende halte weer af en toen hebk daar op de volgende trein gewacht.. Degene waar die Isabel opzat hihi. Rond een uur of 10 ware we in New York aangekomen, we zijn toen wat gaan winkelen. Daarna besloten we de metro te nemen omdat Leslie (Isabel haar gastmama) had verteld over 'The Village', ergens in NY met een schattige kleine winkeltjes enzo echt wel iets voor ons. Dus oke, wij met zen 2 de metro in, da ging allemaal goed. Toen aangekomen in de Village hadde we geen idee waar natoe te gaan :D. Hebbe we daar wa rond gewandeld en toen besloten we maar terug te gaan naar 5th Ave.Daar hebbe we nog was gewinkeld haha. En ONGELOFELIJK hoeveel volk ! Moeten we daar zo aanschuiven aan winkels om gewoon binne te gaan. En geen speciale winkels fzo. Echt gewoon normale winkels. En op straten echt mega druk ! Ongelofelijk !! En eten is daar nie te vinden haha , Amerika denkt ge dan. Mahnee alleen ma van die kleine standwagentjes, met pretzels. Ma da vindk toch ma niks. Tegen een uur of 4 hadde we eindelijk een mc donalds gevonde! Om dan te wete da der in Manhattan alleen al meer dan 30 zijn, maar alleh. Haha, na de mc donalds zijn we naar Rock A Feller center gegaan! Naar jawel DE kerstboom gaan kijke :p. Het is echt heel nice, ma zoveel volk amai :D. Das nie te overzien.. Nuja, daarna zijn we door naar Times Square geweest en meerbepaald naar M&M world whiii, nogmaal dank aan Wout, van wie ik dit idee gekregen heb ^^. Het is echt zo cool daar :D. En echt M&M 's in ALLE kleuren ! Wel hebbe ze nie die met rijst in ! Phoe echt heel flauw. Maar alleh, ze hebbe wel met pindakaas enzo ieuw.. Na M&M world hebbe we nog wat op times square rond gewandeld en daarna zijn we terug naar het Grand Central gegaan! Om onze trein te halen.. Tegen een uur of 11 waren we terug in Madison! Ik bleef bij Isabel slapen hihi.

Zondag 07.12.08,we werden wakker en Isabel doet haar gordijnen open.. SNEEUW!! Haha, het was de eerste keer dat zij sneeuw zag. Ongelofelijk da gezicht haha :D. We hebbe toen onze klere aangedaan en naar buiten gegaan. Isabel was int begin bang om op de sneeuw te lopen haha. Echt wel heel schattig! Daarna zijn we nog naar een buurtfeest geweest, hebbe we een sneeuwbal gevecht gehouden en toen benk weer op de trein gegaan. Richting Bridgeport, daar zou mijn gastpapa mij oppikken en dan zoude we richting thuis vertrekken..

Maandag 08.12.08.. -12 !! Ongelofelijk, zo koud da kunt ge nie geloven. En nog altijd geen sneeuwdag :(. Da betekend da er geen school is omdat er teveel sneeuw is of omdat de wegen te glad zijn.. Dus dan kunne de schoolbussen nie rijden. Nuja ma goed dak geen indoor track doe dachtk dan :D.

Dinsdag 09.12.08, weer eens naar school. Bij mijn wete nie te veel gebeurt. Ik herinner het al nie meer :$.
In de namiddag zijn Pachy en ik naar Health tracs gegaan. Maar toen bleek dat we die gratis dinge nie konde gebruiken omdat we geen 21 ware. Pff, belachelijk. Maar omdat we toch al daar waren mochte we voor die keer daar blijven..
's Avonds ben ik nog naar een optreden gegaan, opnieuw van Phoenix. Het was een gans groot gedoe int school. Echt wel nice, mak was wel gans tam van da traine :D haha.

Woensdag 10.12.08, nogmaals naar school. Maar maar voor een half dagje. Waarom weet ik eigenlijk nie meer zo goed, was omdat er een sneeuwstorm was voorspelt fzo iets. Ma het was te warm dus da was alleen ma regen. Nuja na school zijn we met een deel naar de MC Donalds gegaan. Haha lekker Amerikaans ^^. En daarna daar nog na een of ander wereldwinkel achtig winkeltje geweest.
's Avonds heeft mijn gastpapa pizza gebakken en wou echt ongelofelijk goed! Hij had als vakantiewerk ooit in een pizzaria gewerkt al een pizza bakker en jawel da kont ge wel zegge hah :D.

Donderdag 11.12.08, naar school en euhm da is het zowa denkk.. School is wel heel nice. Echt amuzeer me hier wel, ze moete hier amper niks lere ma hebbe ONGELOFELIJK veel huiswerk ! Lezen en noties maken, lezen en noties maken en echt zo 40 blz op ne avond enzo.. Daar kruipt wa tijd in maar alleh :).
Later die avond vertelde mijn gastmama me dat ze me wil meeneme op een cruise met heel het gezin! Naar de BAHAMAS haha ongelofelijk zalig :D. Hoewel het cruise gedeelte da weetk nog nie zo haha. Het lijkt me heel nice, ma zo een bote persoon benk nu ook weer nie :p. De Bahamas daarintegen zie ik VOLLEDIG zitten ^^.
Daarna hebbe we nog een foto getrokken van heeeel de familie voor op een kerstkaart!

Vrijdag 12.12.08, naar school geweest. En tege de avond benk met Pachy, mijn gastmama en gastpapa voor een galakleed gaan zoeke, mak vond echt NIKS.. Nuja later die avond benk bij Pachy blijve slapen. We hebbe onze hare nog eens geverfd.. In mijn geval gewoon terug blond dus vrees niet haha. En Pachy ging voor iets of wa rood echt wel nice.
Daarna hebbe we nog een film probere te kijke ma we ware inslaap gevalle haha :D. Ik dacht da ik een grote tv had bij mijn gastgezin ma die zij had is nog 3 keer zo groot echt zo een mini cinema ! WAUW.

Zaterdag 13.12.08, Pachy en ik hebbe tot een uur of 1 geslape haha. Gans tam wij ^^. Daarna hebbe we de film die we de dag ervoor begonne ware, af gezien. En tegen een uur of 3 hebbe we ontbeten :p. Toen hebbe we nie meer veel gedaan, wa tv gezien. Wa gebabbeld enzo.. Het was echt wel heel gezellig haha.

Zondag 14.12.08, we zijn met zen allen naar het Mall geweest. Met zen allen daar bedoelk mee:: Pachy, Helene, Armelle, Giulia en ik! En ik kon maar geen galakleed vinde! Mak moest er echt een vinde want de 20e ging ik naar Hollyball met een heel deel afs studente.. En op den duur was der geen tijd meer. Dus toen benk gewoon ne winkel binne gegaan, hebk daar het eerste gekocht wak vond man man :D.

Maandag 15.12.08, schooooooooooooooooooool.

Dinsdag 16.12.08, schooooooooooooooool.. En 's avonds is het masaal beginne te sneeuwe, ZALIG! Echt da bleef maar komen echt ongelofelijk :D. Gevolg ...

Woensdag 17.12.08.. Een 2 uur vertraging van het school! Wat betekend dat school 2 uur later begint. Da komt omdat de wege te gevaarlijk ware om op te rijden. En omdat iedereen met de schoolbus naart school komt, het te gevaarlijk is om met de schoolbus te rijden. Begint de school gewoon 2 uur later haha echt heel nice :D.

Donderdag 18.12.08, Skye mijn broertje zijn verjaardag! Hij werd 7! Naart school gegaan en na het school zijn we vertrokken. We zijn gaan uiteten in een Mexicaans restaurant. Voor mij was da de eerste keer, en da was mij echt wel goed bevalle :D. Wel vindk die bone ma niks :p. Maar alleh. Daarna zijn we nog naar ne winkel gegaan waar ze zowa alles hadde.. Omdat Skye der een kadotje mocht uitkieze. En daar zag ik het haha echt HEEL grappig voor mij op da moment :D. Ik zie zo mijn camera, maar zo alle knopkes zijn zo paar maten groter hahah :D. En nie de camera, nie het schermke nene gewoon de knopkes haha. En weet ge waarom? Omdat de mense hier dikker zijn! Gevolg die vingers dus ook ghahah. Dus ze moete nu zo al beginne met alle knopkes groter te maken :'). Phoe daar hebk me toch lang mee kunne amuzere, met da idee hahah. Sjit waar gaat het toch heen!

Vrijdag 19.12.08, SNOWDAY!!! Wat betekend geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen school omdat er TEVEEL sneeuw is haha. Heel erg nice :p. In de namiddag ben ik mijn pakje gaan opsturen voor mijn beste vriend Thijs haha :p. Dus verwacht het maar ergens volgende week! Daarna zijn we voor snowpants gaan kijke :D. Zodatk toch in de sneeuw kon spelen hihi. Toen we terug ware lag er al meer dan 30cm ! Maar het was ondertussen al gans donker geworde dus we zijn nie meer in de sneeuw gaan spelen.

Zaterdag 20.12.08 daarintegen. Ben ik al vroeg op gestaan om te gaan sleeen! Haha echt heel nice. Mijn huis ligt zo op ne 'berg' ofja heuvel fzo. Dus we zijn daar met zijn alle op gaan spelen das echt zooooo cool met zoveel sneeuw :D.
Tegen een uur of een is Kaithlin mij kome oppikken, om naar Hollybal te gaan.
's Avonds ofja tegen een uur of half 8 zijn we dan naar Hollybal gegaan, was echt wel grappig die Amerikane blijve mij keer op keer verbazen ^^. Hoe da die danse da kunt ge nie gelove haha.. Der ware een heel deel andere AFS'ers dus
ik heb me wel geamuzeerd! Fabrizio, Daniel, Luis, AC, Katja, Giulia, Clara, Valentino ware allemaal daar hihi :$
Wel geen Isabel die zat in NY ! Jama jama haha, iemand die ze kende van Portugal was daar op vakantie met zijn ouders dus was ze die gaan bezoeke. Wel nice aan zo een Amerikaans schoolbal is da het ticket best duur is ma ge kunt zoveel drinke en ete als ge wilt haha der zijn allemaal van die snackskes. En ge stinkt ook nie na bier en sigarette als ge daar van terug komt :p. Nuja om 11 uur was het gedaan idd heeeeeel vroeg.. En tege half 12 was al weer bij Kaithlin haar thuis.

Zondag 21.12.08, wask nog steeds bij Kaithlin en het bleef maar sneeuwen ! Echt zoooo cool. Der lag al meer dan 40 cm hihi. Tegen een uur of 4-5 konk eindelijk terug naar huis. Want de wege waren te gevaarlijk. We hadde de hele namiddag koekjes gebakke met de mama, en ne film gezien. Ge kunt nie gelove hoeveel koekskes die Amerikane maken met kerstmis das ONGELOFELIJK. 's Avonds heb ik nog Belgische waffels gemaakt ^^. Want dinsdag moetk naar Pachy, we gaan zo uitwisseling doen met koekjes en waffels enzo. Iets Amerikaans :p.

Maandag 22.12.08 weer een DELAY van 2 uur! Das echt zo zalig, gaat uwe wekker zo.. Hoort ge plots een telefoontje, komt Amber binne gestormt.. 2 uur delay! Whii, kruip ik weer lekker in mijn bedje voor 2 uurkes ghi.
Na het school is Joan mij kome oppikke, zij is vanaf nu mijn Liaison omdat het voor Beth veel te ver is, en Joan een vrijwilliger van AFS wou worden :). We zijn toen naar een Belgische chocolade winkel gegaan :$. 'Belgique' , echt heel lekker was da daar haha. We hebbe er ne warme chocomelk gedronke en wa chocolade gekocht ma da was daar wel ongelofelijk duur. Natuurlijk die Amerikane wete toch nie hoeveel da da in Belgie kost :D. En Hersey's is zo slecht da die daar wel wa geld voor over hebbe :D.

Dinsdag 23.12.08, school geen delay deze keer hoe jammer :p. Maar wel maar een half dagske omdat de vakantie hier vandaag begint! Dus maar school tot 12 uur. Vannenavond ga ik naar Pachy gaan voor de koekjes ding met iedereen.. Word wel plezant denkk hihi :).

mama

hoi heleen,
Geniet van een WITTE Kerst!
Hier in België is het grauw en grijs en er ligt helemaal geen sneeuw!

TH

wow, eindelijk alles gelezen!
ik verwacht m'n kadootje inderdaad !
en kverwacht ook dat jij met Daniel gaat ;)x

ellentje

Dag Heleentje,

Echt superfijn allemaal!! Stuur es wa sneeuw naar hier want hier is het alleen maar grauw en grijs. :-)

Nog een hééle fijne Kerstmis daar, geniet ervan!!

Groetjes en een dikke knuffel van iedereen uit Lommel

Eliienn

Ik wou je een kerstpaket sturen, ma'k ben te laat, dus het wordt een winterpaket! :D
Maar toch wens ik je nog een kei-leuk nieuwjaar; mis je! x