FISHERPRICE.reismee.nl

mijn eerste 10 dagen! ofja 11 ^^

Het is vandaag de 24e, ik ben weliswaar 10 dagen in mijn gastgezin. Ik hou niet zo van bloggen maar ik ga mijn uiterste best doen!

Mijn eerste dag in de usa, eerst hebbe we een vliegrit gehad van 8h. Best chil want ik kon kungfu panda kijke ^^. Toen we landen moesten we door de douane en jawel het is Amerika, dus we moesten onze vingerafdrukken laten nemen en op de foto. Nu was er iets misgelopen met mijn vingerafdrukken en moestk naar een of ander gedoe. Daar zat ik dan nog geen 10 min daar en al opgesloten :'). Iedereen was mij aan het zoeken en ik werd al meteen geconfronteerd met de traagheid van de vs, 5 computers 7 werknemers en 1 iemand die werkte wat een mentaliteit :). Nuja dat verliep al bij al toch nog goed af.
Maar toen was mijn koffer zoek haha, dus ik maar rondjes lopen rond allemaal die dinge daar. Uiteindelijk had ik hem gevond en we konde vertrekke! We werden met heel 'Belgie' op een bus gegooid richting een hotel. Daar wachten Japan ons op haha zalig. En de hele tijd kwamen er meer mense toe, Zweden, Italie, Argentinie, ... We hebbe er wat gegeten en toen zijn we eindelijk vertrokken met onze commites. Een busrit van 5h, toen we eindelijk aankwamen op onze slaapplaats was het al 2h amerikaanse tijd wat betekend 8h smorgens Belgische tijd is was werkelijk uitgeput en ik sliep dus werkelijk heerlijk die nacht.

De volgende ochtend hebbe we de hele dag moeten luisteren, allemaal uitleg best saai en ik had echt nood aan een douche. Om 4h kwamen onze gastfamilies ons oppikke! Die van mij hadde bloeme bij ^^ haha. Op de terugweg zijn we gestopt bij Dunken Donuts. Wauw das echt goeie boef! Voor de rest heb ik die avond nie meer veel gedaan buiten gedoucht en geslapen.
De eerste avond met mijn gastgezin was heel gezellig alleen werd het me meteen duidelijk in wat voor gezin ik was beland. Er lag werkelijk OVERAL hondehaar en ik denk dat ze het woord poetsen en opruimen nie kenne. Rommel nie te geloven echt dingen van waar ge bij denkt waarom ? gwn waarom ? Dingen waar ge echt niks mee zijt en wa dan ook nog is kapot zijt zoals een lamp in de vorm van een leeuw die nie meer werkt en in een hoekje staat geduwt onder een hoopje stof en omringd door andere wazige dinge. Waarom? dan is het nie meer voor de sier. Nuja het waren heel vriendelijke mense dus da komt wel goed!

De volgende dag 15.08.08 heb ik heel lang uitgeslapen en toen ben ik naar de supermarkt geweest ik vind het zowat hetzelfde als hier. De meeste dinge zijn wel iets groter en ge hebt van zowa alles meer keus ma komt op het zelfde principe neer :). Ohja nog een paar dinge het gras is hier dikker! Zoiets verwachte ik eigenlijk nie ik dacht gras is gras. Ma blijkbaar nie zenne. En oohja alles is hier 7/7 open en de meeste eetdinger 24/7 zoals Mc Donalds bv, non stop ^^. Nog een van de andere verschijnselen, de TV veeel meer reclame ik geef een voorbeeld. Ik keek de Fresh Prince From Bel Air, bij ons zou er 1 keer reclame geweest zijn. Ma hier 3 keer ! Echt reclame reclame reclame, alsk terug ben hoort ge mij daar nooit meer over klage :D.
's Middags ben ik gaan uiteten in zo een typisch wegrestaurantje zoals in de films. Ik at er een hambruger , duh haha. En 's avonds het ik mijn allereerste avondmaal voor de tv gegeten, ja zo gaat het hier blijkbaar elke avond zijn. Op zo een tafeltje lekker gezellig? zoals bij de film Mathilda. Morge gaan we Isabel halen, Isabel is mijn zus. Ze komt van Portugal en komt ook een jaar naar hier met AFS.

En het is zover 16.08.08, we gaan Isabel halen. De eerste indruk: ze ziet er ongelofelijk lief en chil uit. En het blijkt ook nog zo te zijn. Jaja wij gaan het nog samen kunne vinde denkk dan. Veel meer heb ik die dag nie meer gedaan want het was 2h heen en 2h terug rijden.

Zondag 17.08.08 = naar de kerk ! Ik moest nie mee maar mijn gastpapa maar hij had het natuurlijk wel heel graag. Dus Heleen stond om 5.45 op om naar de mis te gaan ! Inderdaag zo vroeg! Om 6.30 zijn we vertrokken, het was een halfuurtje rijden. Toen we aankwamen heb ik fruitsalade gemaakt, mijn gastpapa (Hal) werkt er in het Cafe als vrijwilliger en dat is waarom ik fruitsalade maak in een kerk. De mensen waar er heel vriendelijk. Maar doen naar de 'dienst' pff da wa saai jom. En echt raar was zo in een feestzaal complex gedoe, en de priester werd er gefilmt en da werd dan geprojecteert op schermen en afgespeeld op tv enzo :p.
Voor de rest hebbe we die dag nie meer veel gedaan Isabel was nog heel moe van de vliegreis en ik van het vroege opstaan.

Maandag 18.08.08, niet veel gedaan. Best een saaie dag, we zijn voor een gsm gaan kijke maar die zijn allemaal locked dus ik weet nog nie hoe ik da hier ga doen. En we zijn naar een tweedehandswinkel geweest. Van het 'Mall' nog niks anders dan de buitenkant gezien, best jammer maja. Ohja nog een ding ik heb hier een hond Cindy heet ze, het gevolg van het probleem hondehaar weliswaar. Ze negeert me dus da zit wel snor. Want ik heb een imense schrik van honde. En het is een duitse herder dus nie zomaar een hond.

Dinsdag 19.08.08, voor de allereerste keer naar school. En nene niet echt naar school, ik moest me nog gaan inschrijven en kijke hoe het zit met mijn vakken ect.
Het ziet er echt super zalig uit en jaja met alles erop en eraan: de gele schoolbussen, het football team en de typische lockers.
Mijn vakken konden ze mij nog nie geven, ik moest donderdag maar eens terug gaan.

Woensdag 20.08.08, ik ging een kijkje nemen op Yale ( de bekende universiteit ) het is hier niet zover vandaan en mijn gastmama (Anne) werkt er, ze is deel van het secetariaat. We hebbe er een tour gemaakt en het was echt heel nice. Hou jom, kwou da ze ook van die dinge bij ons hadden. Het lijkt wel een beetje op Zweinstein van Harry Potter haha. Ondertussen ken ik mijn gastgezin al een beetje beter en het is me niet zo goed meegevalle als verwacht. Mijn gastmama valt de hele tijd maar in herhaling en verandert steeds van gedachte. Mijn gastpapa is mega conservatief en grommeld elke avond wels 1 keer op mijn gastmama.
Isabel daarintegen is zoals verwacht heel chil, en we delen zowa de zelfde mening over alle wazige dinge die hier in dit huis gebeuren zoals het principe niet poetse.
Ook ben ik vandaag iets gaan drinken met mijn liaison van AFS, das iemand die u wordt toegewezen om te kijke da alles goed met u gaat. Het is een super lieve, dus da zit wel goed.

Donderdag 21.08.08, ja idd ik ging weer een keertje naar school. Ik kreeg nie alle vakken die ik wou wel kreeg ik : Frans, Engels, algebera, chemie, Moderne Amerikaanse geschiedenis, fotografie ^^ en crafts. Geen idee wat dat laatste is, de Mevr die mijn vakken regelde zag dat ik kunst gevolgt had in Belgie en dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Nuja we zullen zien.
Na het schooltripje zijn we naar de Ikea vertrokken, het was mijn wazigste tijd in de Ikea ooit. Anne wou er persee heen voor te gaan kijken voor bureau's voor mij en Isabel toen we eenmaal daar ware en nog niet eens bij de bureau sectie, toonde ze ons een flyer van een andere winkel en zei we misschien moete we daar heen gaan. Ik dacht euhm wat doen we hier dan? Nuja zo is ze dan. We hebbe er tenslotte toch nog 2 bureaustoelen gekocht dus het was dan toch niet voor niets.
Die avond aten we lasagna, ma het is nie zoals bij ons. Bij ons bestaat lasagna uit tomatensaus, kaas en van da lasagna spul. Hier uit heeeeeel kleine beetje saus ik denk een soeplepel fzo voor alles, vlees en kaas kaas kaas en dan da lasagna spul. Wel lekker da moetk toegeve, maar ik weet hoe het komt dat mense hier dik worde ^^.

Vrijdag 22.08.08, we zijn naar een of ander groot winkel gedoe geweest waar ze kleren verkopen. Hm, niks voor mij maarja.
Toen we terugwaren kwam ik wazige dinge te weten over mijn gastouders, ze zijn voor Bush en Mccain dus. Da like ik nie zo maja het vreemdste vond ik da ze nie gelove in de opwarming van de aarde kom op eh. Da kunt ge toch nie ontkenne das beweze. Sjit maja gij begrijpt mij en Stan.
Ma nu, ge weet het of ge weet het niet, ik ben Straight edge wat betekend : nie roken, nie drinken, geen drugs. Nu hebbe die (mijn gastouders) de hele avond roken zitte te promoten ja wadde. Ik heb niks tegen mense die roken, ofja ik zal wel is zegge van haha das slecht bla bla. Ma eigen keuze, ma begin nie da roken goed is.
Het zat zo, Isabel had dus toegegeve da ze nog ma een week was gestopt met roken. Nie omda ze da wou maar omda ze in haar dossier had gezet da ze een niet roker was. Nu bleek dus da Hal en Anne da helemaal nie erg vonde en hebbe die een uur jawel een uur roken gepromoot. Met de volgende dingen: da ruikt mega goed, echt zo zalig en zo die beweging das ook heel fijn omda te doen. En ze zegge wel da da slecht is voor de gezondheid ma ik geloof da ik ken genoeg mense die gestorve zijn van longkanker zonder ooit een sigaret aangeraakt te hebbe. Als ik u was zou ik ook terug beginne te roke, ge mooch da ze wij hebbe daar niks tege da ruikt zo lekker. En zo ging da dan een uur aan een stuk ik heb ma niks gezegt. Ma phoe da kunt ge toch nie mene denkk dan :D. Roken is wel degelijk slecht voor de gezondheid das BEWEZEN en het stinkt echt wel da moet ge mij nie wijsmaken. Nuja, Isabel is terug beginne te roken, natuurlijk met zo een preek van hoe goed het wel nie is :').

Zaterdag 23.08.08, Isabel en ik zijn een keertje naar het strand gewandeld het ziet er precies zo vuil uit als in Belgie. Best fijn strand zo te zien, Isabel vond het ma niks, dies gans helder waterdag gewoon :D. Het is ongeveer 10 min wandele van ons huis, dus best kortbij. De school is 5 min wandelen jammer maar helaas geen gele schoolbus met Heleen herop dit jaar!
Daarna ben ik jawel hoe nobel ik, sigaretten voor Isabel gaan kopen want ik ben 18 en zij nog niet. En hier moet ge daar 18 voor zijn. Tis nie omda ik daar tegen ben da zij da nie mag doen :).
Toen we terug thuis waren zijn we naar de veteranenclub geweest :s best stom. Maja we deden Hal een plezier. Een half uur heen rijde 5min iets drinken en weer een half uur terug rijden tis een hobby gelijk een ander fzo...

Zondag 24.08.08 VANDAAG!
Ik heb mijn goed hard weer eens getoond (A) haha en ik ben mee naar de mis gegaan, ofja nie echt de mis. Eerst hebbe we weer geholpen met fruitsalade te maken, Isabel was er deze week ook bij. En daarna toen de dienst bezig was zijn wij met de kinderen gaan spelen best wel fijn. Ma denk nie da omda die kinderen elke week na de mis gaan da die braaf zijn. Nene, hennig rebel :). Da was het voor vandaag.

SKADOOSH!

karo

heeeey !
ik dacht dat dit je blog was ? http://www.travelmessage.nl/fisherprice/
maarja, deze is ook goed :D
het lijkt me echt geweldig daar !
ik hoop voor jou dat je snel naar new york gaat !
liefss x x x x

oh yes ik ben de eerste ! ^^

kristel pazen

Knap gedaan, Heleen!
Ik hoop dat je verder doet op deze manier; zodat we je toch wat kunnen volgen in de USA.
Nog veel plezier!
groetjes,
mama xxx

neefke dre

ge laat u daar ma ni doen eh, door die amerikanen.

yuw, tot vanneweek op Msn Messenger, das da ding van hotmail waar ge soms op zit :p

ellentje

Keifijn dat je een verslag bijhoudt!! Kunne we u toch goed volgen!!
T klinkt allemaal héééll fijn en interessant!! Doe zo voort zou k zeggen en amuseert u maar goed!!!!

Groetjes uw nichteke xxx

papa

veel plezier morgen op je eerste schooldag.

geef ze van katoen daar ginder

papa xxx

amir

ben fan!
tot op msn!

Thijs

Wat ! moest ge uw hamburg er zelf betalen!
hoe schandalig is da nu !
Sjezus, je moet je niet laten doen.
Ik zou echt verbijsterd zijn als ze zoiets zeiden denk ik. en lastig on the inside, natuurlijk.

Ik had je al zo weinig op msn en daarom via deze weg een bericht denk ik zo !
Ik zag Elien in de Peltri juist en we hadden het over jou. Haha.
Ze hebben me gebeld, morgen en overmorgen moet ik weer gaan werken, hihi.
en dan 2 weken non stop.
Nouja, ik kan het wel gebruiken zo voor mijn nieuwe huis, hahah !

Ik kijk vooral uit naar vandaag, alléja, - 6 uur, dus daar is het nu ongeveer 6 uur in de ochtend. dus misschien sta je seffens al op van de zenuwen !
Véél succes vandaag, het zal een dag zijn vol nieuwigheden !
Ik weet dat je er naar uitkeek.
dus, sta op ! maak je mooi ! en ga naar school. hihi !

dikke kussen van je beste vriend uit België !

(p.s. You're allowed to have a best friend in America too, you know ?)

Warm greetings,
THIJS

bo

wat een gemis,

nog veel te lang te gaan!

dat het maar snel februari is!!!

michelle

eerste schooldag = fotoke van mij in diene locker HE HELEEN haha:p is fijn zo ene blog, volg u volledig 8)

Birgit

hoi zussie,

doe het nog goe in sjool en bij het zwemmen ( zorg ma da ze een goeie indruk hebben op de belgen!) dus da worden wedstrijden winnen! :p

mis je
van je zusje

p.s. doe ze ma de groeten in de USA

Jeff Pazen

Hoi Heleen, how do you do ?

Gisteren ben ik 6 weken geworden, maar ik heb je nog steeds niet gezien. USA waar ligt dat ? Pappie zegt dat dit over heel veel kinderbadjes water ligt ? Klopt dat ?Kunnen we met onze Alfa eens een weekend afkomen ? Hier is het ook altijd goeie boef, ben vandaag bij het kinderheil nog eens gewogen. Net geen 5 kilo en bijna tot 69 cm. gegroeid.
Kan je eens een foto op je blog zetten ? Ik zal aan mammie of pappie ook eens vragen om een foto van mij door te sturen. Maar ze zijn daar niet zo handig in. Ik hoor ze altijd maar zeggen dat ze die foto's van de trouw(??) en huwelijksreis (???) niet van dat apparaat af krijgen. Wat een gedoe.
Binnen 10 minuten ga ik nog eens even wenen voor wat njam njam, want mammie ligt al even te slapen op de zetel. Van pappie mag ik dan misschien even naar MTV (Jackass) kijken. Aussem hé !
Greetings ! Jeff.